Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024

Ρομποτική Μάθημα 14ο - Δομές Επανάληψης

Δραστηριότητα 1η

Στην συγκεκριμένη δραστηριότητα έχετε το απλό κύκλωμα της παραπάνω εικόνας. Τοποθετείστε ένα ζευγάρι καλωδίων στο GND του Arduino και στην ψηφιακή είσοδο 6 και συνδέστε ένα led στην ψηφιακή έξοδο 13. Γράψτε τον παρακάτω κώδικα και εξηγήστε τι ακριβώς κάνει.

Αυτό που κάνει το προηγούμενο πρόγραμμα είναι να ανάβει το led μόλις ενώσετε τα δύο καλώδια αλλά το led δεν σβήνει όταν απομακρύνετε τα καλώδια. Τροποποιήστε τον κώδικα ώστε το led να σβήνει όταν τα καλώδια απομακρύνονται.


Δραστηριότητα 2η

Στην συγκεκριμένη δραστηριότητα έχετε το απλό κύκλωμα της παραπάνω εικόνας. Τοποθετήστε ένα ζευγάρι καλωδίων στο GND του Arduino και στην ψηφιακή είσοδο 6. Γράψτε τον παρακάτω κώδικα και εξηγήστε τι ακριβώς κάνει.

Αυτό που κάνει το προηγούμενο πρόγραμμα είναι να μετράει πόσες φορές έχετε ενώσει τα καλώδια και να τυπώνει την αρίθμηση στην οθόνη. Τροποποιήστε τον κώδικα ώστε μετράτε κάθε δεύτερη ένωση των καλωδίων. Ενώνετε την πρώτη φορά δεν μετράει αλλά μετράει ένα μόλις τα ενώσετε δεύτερη φορά κ.ο.κ.


Δραστηριότητα 3η

Χρησιμοποιώντας την δομή επανάληψης θα ανάβετε 5 φορές το κόκκινο, 3 φορές το πράσινο και 5 φορές το κίτρινο. Τα διαστήματα θα είναι 1/4 του δευτερολέπτου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου